Miksi mies kasvattaa parran?

Miksi mies kasvattaa parran – 14 hyvää syytä

Parran kasvu riippuu perintötekijöistä. Vaikka partaa pukkaa, jokainen kykeneväinen ei sitä hanki. Miksi kasvattaa parta? Mitkä ovat yleisimmät syyt?

1. Parta on miehisyyden symboli

Parta on miehisyyden symboli, joka korostaa maskuliinisuutta. Parralla voi kukkoilla muille tai yrittää parannella osakkeitaan parisuhdemarkkinoilla.

2. Parta saa näyttämään vanhemmalta

Parta saa näyttämään vanhemmalta, mistä on iloa varsinkin nuorille miehille. Samasta syystä vanhemmat miehet saattavat ajaa parran pois.

3. Parta näyttää hyvältä

Miehinen puhetapa ei perinteisesti korosta estetiikkaa, mutta ulkonäkösyyt liikuttavat myös miehiä. Moni kasvattaa parran siksi, että se näyttää omasta mielestä hyvältä.

4. Parta korjaa kasvojen kokonaisuutta

Parta peittää ihon epätasaisuuksia ja arpia. Se myös saa heikon leuan näyttämään vahvemmalta. Jos on hörökorvat tai iso nenä, suuri parta tekee kasvojen mittasuhteista sopusuhtaisemman.

5. Eri partatyylit tarjoavat vaihtelua

Kun oma naama alkaa kyllästyttää, parran kasvatus tarjoaa vaihtelua. Jos partaa jo on, sen tyyliä on helppo muuttaa. Trimmeri pysyy lähes jokaisen kädessä.

6. Parta on valeasu tai naamio

Parta on hyvä valeasu. Naamakarvojen avulla voi yrittää naamioitua niin, etteivät muut tunnista. Suuret maailmantähdet ja julkkikset hyödyntävät tätä kikkaa.

7. Playoff-parta tuo onnea

Kun kauden tärkeimmät pelit alkavat, miesurheilijoilla on tapana antaa parran rehottaa. Pleijariparta tuo onnea, näin uskotaan. Pelien päätyttyä parta saa lähteä.

8. Trendit ohjaavat parran kasvatusta

Parta on välillä muodissa, välillä ei. Kasvokarvat ovat muoti-ilmiö siinä, missä kaikki muukin ulkonäköön liittyvä, kuten hiukset ja pukeutuminen.

9. Kesäparta on vapauden merkki

Lomalla kesäparta koristaa miehen leukaa. Se on merkki vapaudesta – siitä, että ollaan irti työstä ja sen normeista. Syksyllä mies palaa kiltisti ruotuun ja kaivaa partahöylän naftaliinista.

10. Parta on elämäntavan julistus

Erilaisissa alakulttuureissa parta on osa identiteettiä ja elämäntavan julistus omille ja muille. Esimerkiksi moottoripyöräpiireissä Harrikka ja parta kuuluvat erottamattomasti yhteen.

11. Parta kuuluu ammatti-imagoon

Trendikkäässä digi-, mainos- tai markkinointitoimistossa vastaan kävelee parrakkaita kavereita, jotka ovat rentoja ja luovia. Virkamiehet, juristit ja liikkeenjohdon konsultit ajelevat leuat sileiksi.

12. Uskonto velvoittaa parran kasvatukseen

Kristillinen ortodoksipapisto ja munkit kasvattavat täysparran. Ultraortodoksijuutalaiset pitävät partaa. Moni muslimi suosii partaa tai vähintään viiksiä. Sikhimiehet eivät saa ajaa partaansa.

13. Laiskuus eli ei jaksa ajaa partaa

Ihminen on laiska otus, joka haluaa päästä vähällä. Päivittäinen parranajo vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä. Kun ei ryhdy moiseen, arki on helpompaa.

14. Aina ei tarvita syytä

Valintojen takana ei ole välttämättä ihmeellisiä syitä. Moni kasvattaa parran, koska pystyy ja sellainen sattuu huvittamaan.

Jälkisanat: Hyvät ja huonot neuvot

Mikäli haluat karvoja kasvoihin, täältä voit lukea parran kasvatusohjeet ja parran hoitovinkit sekä parran muotoiliohjeet kotioloissa. Jos haluat, että homma menee pieleen, niin näin pilataan parta.

Klikkaa itsellesi talteen ilmaiset parran kasvatusohjeet (PDF). Siinä ei tarvitse näpytellä edes omaa meiliosoitetta tai kengännumeroa vastineeksi.

Hyvä pointti, jätä kommentti!Peruuta vastaus

Exit mobile version