Parran kasvatus – kuinka kasvattaa parta?

Miten kasvattaa komea kokoparta? Tarvitset sopivat perintötekijät, aikaa ja kärsivällisyyttä sekä parran muotoiluun erikoistuneen parturin palveluita. Kun pituutta alkaa kertyä, parta tarvitsee päivittäistä hoitoa, eli partaöljyä, harjaamista ja vesipesua.
(Päivitetty 12.12.2020)

Jatka artikkeliin Parran kasvatus – kuinka kasvattaa parta?

Hyvä teksti vaatii työtä niin Bob Dylanilta kuin tavallisilta kuolevaisilta

Myyteissä mestariteokset syntyvät taivaallisen inspiraation vallassa yhdellä istumalla. Todellisuudessa hyvä teksti syntyy useimmiten pidemmän prosessin jälkeen. Bob Dylan on saanut osan lauluista taivaan lahjoina, mutta monia biisejä ja lyriikoita on hiottu ennen lopullisen muodon löytämistä ja sen jälkeenkin.

Jatka artikkeliin Hyvä teksti vaatii työtä niin Bob Dylanilta kuin tavallisilta kuolevaisilta

Lukion digikirjojen ostaminen – ratkaise ongelma vai delegoi se eteenpäin?

Lukion digikirjojen ostaminen ei ole välttämättä mikään helppo rasti. Postasin aiheesta LinkedInissä, mikä poiki hyvää keskustelua – ja huumoria. Mutta peruskysymys jäi ratkaisematta: miten digitaalisten oppimateriaalien hankkimisesta voisi tehdä yksinkertaisempaa?

Jatka artikkeliin Lukion digikirjojen ostaminen – ratkaise ongelma vai delegoi se eteenpäin?

7 harmaata eminenssiä, joita sinun kannattaa seurata

Vallankäyttäjiä on monenlaisia: Toiset johtajat edestä ja toiset takaa, mutta harmaat eminenssit käyttävät vaikutusvaltaansa kulisseissa. Listasimme Suomen merkittävimmät taustavaikuttajat, joita sinun kannattaa seurata, mutta et voi, koska emme paljasta heidän nimiään.

Jatka artikkeliin 7 harmaata eminenssiä, joita sinun kannattaa seurata

Call to action, ota vähän iisimmin!

Call to action, CTA, toimintakehote. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta yksi tarkoitus: ohjata käyttäjä tekemään haluttu asia. Toimintakehotteissa on suosittu lyhyitä käskymuotoisia verbejä, mutta nyt tähän on tulossa muutos. 

Jatka artikkeliin Call to action, ota vähän iisimmin!

Sileäksi ajeltu vuosisata – 1900-luvun partahistoria

Ensimmäinen maailmansota oli valtava inhimillinen tragedia, mutta myös parrat kokivat kovia maailmanhistorian myllerryksessä. Vaihdettavat partaterät ja kaasunaamarit koituivat partojen kohtaloksi.

Jatka artikkeliin Sileäksi ajeltu vuosisata – 1900-luvun partahistoria

Uskonto Ilkka Koposen runokielessä – rikkautta ja syvyyttä

Ilkka Koponen oli savolais-turkulainen runoilija, joka opiskeli uskontotiedettä ja kulttuurihistoriaa Turun yliopistossa. Koposen “Ovelta on riisuttu nimi” -esikoiskokoelmassa uskonto rikastuttaa kieltä ja tuo syvyyttä runojen maailmaan.

Jatka artikkeliin Uskonto Ilkka Koposen runokielessä – rikkautta ja syvyyttä

Parran muotoilu kotona – ohjeet

Miten parta trimmataan kotona? Siihen tarvitaan peili, kampa, vakaa käsi, trimmeri ja hiussakset. Sivulta parta otetaan lyhyemmäksi ja leuan alle jätetään massaa. Hyvä nyrkkisääntö kotioloissa on, että vähemmän on enemmän.  

Jatka artikkeliin Parran muotoilu kotona – ohjeet

Ogilvy otsikoista – miten kirjoitetaan hyvä otsikko?

David Ogilvyn mukaan toimiva otsikko lupaa edun, kertoo uutisen tai tarjoaa hyödyllistä tietoa. Näin mainonnan isä neuvoo Ogilvy on Advertising -kirjassaan printtimainosten suunnittelijoita. 

Jatka artikkeliin Ogilvy otsikoista – miten kirjoitetaan hyvä otsikko?