Parturi muotoilee partaa.

Parran leikkaus parturissa – hyvät ja huonot puolet

Kannattaako parta muotoilla parturissa? Jos haluaa pitää parran hyvässä kuosissa, taitava parturi on korvaamaton apu. Halvin vaihtoehto ei ole paras valinta. Toisaalta parran trimmaamisen voi opetella itse ja käyttää rahat johonkin muuhun.

Parran leikkaus | Parturi | Plussat

1. Ammattilaisen kokemus ja näkemys

Parturin suurin etu on ammattitaito. Kyseessä on käsityöammatti, jonka oppii vain tekemällä. Jotta tulee hyväksi, pitää olla riittävästi toistoja alla.

Parturi käsittelee työssään joka päivä erilaisia partoja, kiharia ja suoria, lyhyitä ja pitkiä, kasvatus- ja ylläpitovaiheessa olevia karvoituksia.

Ajan myötä kehittyy näkemys, miten erilaisia partoja kannattaa trimmata. Taidot kyllä karttuvat omaa partaa muotoillessa, mutta kehityskäyrä on toinen, kun sitä tekee joka päivä.

Lähes poikkeuksetta ammattilaisilla on käytössään paremmat välineet kuin kotipartureilla. Laatuvaatimukset ovat kovemmat, koska trimmerit ja sakset ovat jokapäiväisessä käytössä. Lisäksi hyllystä löytyvät aina tarvittavat hoitotuotteet kuten partaöljy tai viiksivaha.

2. Symmetrinen parran muoto

Parran muotoilu on tarkkuuslaji. Parturi pystyy liikkumaan vapaasti ympäriinsä, joten hän pystyy tarkastelemaan ja leikkaamaan partaa joka suunnasta. Näin on paljon helpompi saada symmetrinen lopputulos kuin omaa partaa trimmaamalla.

Toisen parran muotoileminen on helpompaa kuin oman. Suurin osa meistä on käytännössä yksikätisiä tarkkuutta vaativissa toimissa. Oikeakätisen on vaikea trimmata partaa vasemmalta puolelta ja vasenkätisen oikealta puolelta.

3. Tukka ja parta kuntoon samalla kertaa

Parran muotoilu on lisäpalvelu, jota parturiliikkeet tarjoavat. Miesten parturiin voi mennä varta vasten parran muotoilua varten, mutta on erittäin kätevää hoitaa tukka ja parta minttiin samalla kerralla. Partureilla on usein pakettihintoja hiusten leikkaukselle ja parran muotoilulle.

4. Parran muotoilu on mukava tapahtuma

Parran muotoilu ei ole vain tekninen suoritus, vaan se voi olla myös mukava kokemus ja pieni investointi omaan ulkonäköön. Parturintuolissa voi rentoutua, kun ammattilainen häärii ympärillä ja panee parastaan. Jos taustalla soi vielä hyvä musiikki ja sisustukseen on panostettu, kokemus nousee seuraavalle tasolle. 

5. Kansantalous tykkää, kun palveluita ostetaan

Kampaamo-parturi -bisnes on työvoimavaltainen palveluala. Karva kasvaa aina ja ikuisesti, vaikka ei ihan kaikkien päässä. Parturien palvelujen käyttäminen työllistää ihmisiä ja piristää kansantaloutta. Monesti näitä palveluja käyttämällä tulee tuettua pienyrittäjiä. 

Parran leikkaus | Parturi | Miinukset

1. Hyvä parran muotoilu maksaa

Parturissa käynti ei ole huippukallista, mutta ei se ole myöskään ilmaista. Varsinkin, jos laskee kulut yhteen vuositasolla. Muotoilemalla parran kotona voi säästää tuntuvan summan. Se on tärkeä osa parran kotihoitoa.

Ei ole välttämättä hyvä ajatus valita halvinta vaihtoehtoa, sillä hinta korreloi useimmiten laadun kanssa. Taitavilla partureilla riittää asiakkaita, eikä heidän tarvitse polkea hintoja. Pääkaupunkiseudulla hyvä parturi voi veloittaa parran muotoilusta 30–35 euroa. Hinta on hieman edullisempi, jos ottaa samassa paketissa myös hiustenleikkuun.

2. Parturien taidot vaihtelevat

Kaikki parturit eivät ole yhtä hyviä. Joukossa on myös taitamattomia yksilöitä – niin kuin kaikissa muissakin ammateissa. Siksi kannattaa etsiä hyvä parturi, ja kun sellaisen löytää, pysyä uskollisena hänelle.

Tällä tutkimusmatkalla voi joutua kokemaan kaikenlaista. Eräässä parturiliikkeessä minulta nypittiin pinseteillä parran rajat siisteiksi. Kokemus oli kivulias, eikä minusta tullut vakioasiakasta. Suosituksia voi tiedustella muilta karvanaamoilta. Suomen Parrakkaat-Yhteisö Facebookissa on hyvä paikka kysellä vinkkejä.

3. Voit joutua föönääjän uhriksi

Vältä partureita, jotka föönäävät parran ennen sen muotoilua. Föönättu parta näyttää siistiltä ja tasaiselta heti muotoilun jälkeen. Mutta seuraavana päivänä parta palaa omaan muotoonsa, joka ei ole sama kuin parturin käsittelyn jälkeen. 

Föönin kanssa muotoiltu parta kasvaa nopeasti ulos muodosta ja alkaa näyttämään epäsiistiltä. Fööniä kannattaa välttää myös siitä syystä, että sen käyttö kuivattaa partakarvaa ja siitä tulee kuiva ja koppurainen.

Parta pitää muotoilla omassa luonnollisessa muodossaan. Näin parta pysyy siistinä pidempään eikä lähde harottamaan joka suuntaan niin nopeasti.

4. Parturivisiittiin menee aikaa

Parturiin tarvitsee joka lähteä kerta erikseen. Se on yksi ylimääräinen asia, joka on hoidettava kodin ulkopuolella. Tähän kuluu aikaa, joka on pois jostain muusta. 

Näppärä kaveri muotoilee partansa itse vessan tai kylpyhuoneen peilin edessä. Siinä tarvitaan trimmeri, sakset ja hieman harjoittelua.

5. Parturissa käynti edellyttää suunnittelua

Parturin palveluiden käyttö edellyttää etukäteissuunnittelua. Aika harvaan (hyvään) parturiin voi marssia ilman ajanvarausta. 

Jos haluaa elää hetkessä ja tehdä kaiken mielijohteesta, ajan saaminen hyvälle parturille voi olla tuskallisen hidasta. Kotona parran voi muotoilla silloin, kun huvittaa.

Klikkaa itsellesi talteen ilmaiset parran kasvatusohjeet (PDF). Siinä ei tarvitse näpytellä edes omaa meiliosoitetta tai kengännumeroa vastineeksi.

Lue myös nämä 👇

 

 

Hyvä pointti, jätä kommentti!Peruuta vastaus

Exit mobile version