Voiko hiusvahaa käyttää partaan?

Hiusvaha sopii huonosti parran muotoiluun. Ensinnäkin partakarva on paksumpi ja jäykempi kuin hiuskarva. Toiseksi iho parran alla kaipaa hoitoa, mitä hiusvaha ei tarjoa. Partatuotteissa on mukana öljyä, jonka tehtävä on kosteuttaa ihoa.

1. Liian tiukka pito ja muoto

Hiustuotteilla tavoitellaan useimmiten tukevaa pitoa ja tiukkaa muotoa. Sellainen näyttää parrassa hieman oudolta ja epäluonnolliselta. 

Partavaha ja partabalsami auttavat muotoilussa, mutta ne eivät nitistä parran luonnollista liikkuvuutta ja taipuisuutta.

Hiusvahaa ja hiusgeeliä ei kannata käyttää parran tai viiksien muotoiluun. Ne on suunniteltu varta vasten hiuksia varten, ja hiuskarva on ohuempi ja joustavampi kuin partakarva. 

2. Kasvojen iho kaipaa kosteutta

Hius- ja partakarva poikkeavat toisistaan, sama pätee myös niiden alla olevaan ihoon. Päänahka kestää enemmän, eikä kaipaile jatkuvaa kosteutusta, kuten kasvojen herkkä iho. 

Mikäli ihon hoidon parran alla laiminlyö, siitä seuraa kutinaa ja hilseilyä. Siksi partaöljy on partamiehen paras ystävä, ja partatuotteet, kuten partavaha ja partabalsami sisältävät hoitavia öljyjä.

Käytä siis parranhoitohommissa partatuotteita ja hiusten kanssa hiustuotteita.

Klikkaa itsellesi talteen ilmaiset parran kasvatusohjeet (PDF). Siinä ei tarvitse näpytellä edes omaa meiliosoitetta tai kengännumeroa vastineeksi.

Lue myös nämä 👇

Hyvä pointti, jätä kommentti!Peruuta vastaus

Exit mobile version