Lauseenjäsenkorjaaja

Kokeile kalevalaista lauseenjäsenkorjausta – kielijumit kuntoon!

Kalevalainen lauseenjäsenkorjaus palauttaa kehon ja kielen takaisin luonnolliseen tilaan. Kansanparannusperinteisiin perustuva menetelmä hoitaa jumissa olevia päitä, käsiä ja lauseita, sanoo lauseenjäsenkorjaaja Essi-Viivi Lausala.

Lauseenjäsenet pitävät lauseen koossa ja järjestyksessä kuin luuranko. Jokaisella jäsenellä on oma tärkeä tehtävänsä kokonaisuudessa.

Joskus lauseenjäsennystaito menee vikatilaan, mikä johtuu ihmisen fysiologiasta. Silloin tarvitaan lauseenjäsenkorjaajaa.

Kyseessä on suomalainen perinnehoito, joka keskittyy päänalueeseen ja yläraajoihin. Niiden virheasennot aiheuttavat lausevaivoja, kuten kapulakieltä ja lapamatolauseita.

Aivojen ja käden paritanssia

Tässä metodissa lihaskireyttä vapautetaan venyttelemällä. Kun kireys hellittää, verenkierto vilkastuu. Silloin aivot ja lihakset saavat happea ja ravintoaineita.

– Kirjoitettu kieli on aivojen ja käden kaunista paritanssia. Perinnehoito palauttaa ensin kehon ja sitten kielen luonnolliseen tilaan manipulaation avulla, Essi-Viivi Lausala kertoo.

Virheasento voi olla seurausta kehon jännitystilasta tai nyrjähdyksestä. Myös huono kirjoitusasento aiheuttaa lihasjumeja ja lausekramppeja.

– Kun keho on saatu palautettua oikeaan asentoon, kirjoittaminen on paras lääke. Myös hyvän kirjallisuuden lukeminen edistää paranemista, Lausala neuvoo.

Kökkökieli on hälytysmerkki

Lausalan vastaanotolla käy ihmisiä laidasta laitaan, mutta tietyt ammattiryhmät, kuten poliitikot, konsultit ja markkinoijat ovat yliedustettuina.

– Kökkökieli on aina merkki siitä, että jokin on pielessä. Tyypillisesti ihminen itse ei tunnista omaa tilaansa. Varsinkin virkamiehet, lääkärit ja juristit kärsivät tästä vaivasta.

Kun uusi asiakas tulee vastaanotolle, Lausala selvittää lähtötilanteen. Hän kyselee tottumuksista ja pulmista. Haastattelun aikana lauseenjäsenkorjaaja seuraa erityisesti pään ja käsien liikehdintää. Rajoittunut, jäykkä tai katkonainen liike on hälytysmerkki.

Sitten tunnustellaan pään ja yläraajojen kireyksiä ja hermotusta. Kokenut hoitaja tuntee käsillään virheellisen liikemallin.

– Huomioimme aina asiakkaan terveydentilan, joten hoito on turvallista. Kuuntelemme kehon viestejä herkällä korvalla, Lausala painottaa.

Venyttely vapauttaa jumit

Lihaskireys aiheuttaa hermopuristuksen, joka voi säteillä kielikukkasia minne tahansa. Siksi hoitoa ei ole rajattu millekään tietylle tekstilajille. Jokaisella on asiakkaalla omat kipupisteensä, joihin vaikuttavat muun muassa harrastukset, koulutus ja ammatti.

Kehoa ei kuitenkaan lähdetä niksauttelemaan. Virheasennot korjataan lempeästi mobilisoimalla. Lihaskireyksiä vapautetaan venyttämällä lihaksia niiden liikeratojen mukaisesti.

Venytyksen aikana lausutaan loitsu. Tässä on Lausalan tyylinäyte:

– Kauas kynä kohmeloinen, lause löysä limainen!

Joskus jo yksi käynti auttaa, mutta tavallisesti tarvitaan pari hoitokertaa. Käsittelyn jälkeen keho alkaa parantaa itse itseään.

Kun tasapaino on saavutettu, kirjoitusasento on symmetrinen. Pää ja kädet ovat rentoja, liikkeet ja ajatukset vaivattomia. Teksti on sujuvaa ja helppolukuista.

Miten vaivat pysyvät poissa?

– Paljon auttaa se, kun kirjoittaa ja istuu oikein. On syytä muistaa, että liike on lääke. Kirjoittamisessa kannattaa pitää taukoja ja käydä välillä jaloittelemassa, Lausala korostaa.

Tutkittua tietoa tehosta

Kalevalaisesta lauseenjäsenkorjauksesta on saatavilla tutkimustietoa. Monet ihmiset ovat saaneet siitä avun kroonisiin kielikoukeroihinsa. Useat ovat kokeilleet muita hoitomuotoja tuloksetta.

Ultra-aalto -yliopisto haastatteli 1970-luvulla neljää potilasta. Vastaajista 63 prosenttia piti jonkin verran todennäköisenä, että hoidon suorittaminen myötävaikutti mahdollisen parantumisen edellytyksien kehitykseen pitkässä juoksussa.

Lausala tähdentää, ettei kukaan asiakas ole epäillyt saamansa hoitoa.

– Monet ovat yllättyneet menetelmän tehokkuudesta. Varsinkin ne, jotka eivät ole saaneet toivomaansa apua perinteisiltä kielenhuoltajilta.


Hyvä pointti, jätä kommentti!Peruuta vastaus

Exit mobile version