Miten pilataan parta?

Miten pilataan parta – 10 viheliäistä vinkkiä

Komea parta on helppo pilata monilla tavoin. Kuukausien tai jopa vuosien kasvatustyö menee hukkaan näiden tehovinkkien avulla.

(Päivitetty 22.11.2020)

1. Pese parta päivittäin

Peseminen kuivattaa partaa. Varsinkin, jos käytät tavallista shampoota tai saippuaa. Myös partashampoolla ja -saippualla on sama vaikutus, vaikka jälki ei ole yhtä kamalaa. Jos haluat kuivan ja elottoman parran, pese sitä mahdollisimman usein ja kaikilla mahdollisilla aineilla.

2. Käytä hiustenkuivaajaa

Pesuaineiden aiheuttaman tuhon voi viimeistellä hiustenkuivaajalla. Fööni kuivattaa partakarvan korpuksi. Heti föönauksen jälkeen parta näyttää siistiltä, mutta pitkällä aikavälillä jälki on hirveää. Kun lämpötilan vääntää tappiin, saa maksimoitua vahingot leukaperissä.

3. Unohda partaöljy

Partaöljy on parranhoidon perusta. Öljy suojaa ja ravitsee partaa sekä pitää ihon kunnossa. Se ehkäisee kutinaa ja hilseilyä parran alaisessa maailmassa. Pestylle ja poltetulle parralle ei pidä antaa öljyn suomaa hoivaa ja helpotusta.

4. Älä harjaa partaa

Harjan käytön välttäminen tuottaa kumulatiivisia hyötyjä. Ensinnäkin harjaamaton parta näyttää epäsiistiltä. Toiseksi se mahdollistaa takkujen syntymisen. Kun parta on takussa, se pitää selvittää voimakeinoin. Näin saat partaan aukkoja ja epätasaisuuksia.

5. Rajaa kaula ylös

Parran suurin massa kasvaa leuan alle. Siksi leukaraja kannattaa nostaa mahdollisimman ylös. Varsinkin, jos on ylipainoa, sillä tämä temppu korostaa kaksoisleukaa. Liian ylös nostettu leukaraja antaa koomisen vaikutelman kaikille kasvotyypeille.

6. Muotoile parta itse

Mitä pidempi parta, sitä vaikeampi se on muotoilla itse. Tarkkuutta vaativissa toimissa ihminen on usein yksikätinen. Peilin edessä on hankalaa saada omatoimisesti symmetrinen lopputulos, varsinkin jos parta on kihara. Hoida homma itse, älä mene parturiin.

7. Kaiva keittiösakset laatikosta

Kun muotoilet partaa itse, älä missään nimessä hanki kunnon välineitä, kuten partasaksia tai -trimmeriä. Laatikosta löytyvät keittiösakset riittävät vallan hyvin. Ne leikkaavat suurpiirteisesti ja huonosti sekä vahingoittavat samalla partakarvaa.

8. Mene mihin tahansa parturiin

Jos sinne parturiin pitää kuitenkin mennä, vältä erikoisliikkeitä, jotka tarjoavat partapalveluita. Älä kysy vinkkejä tai kokemuksia muilta, vaan mene ensimmäiseen hiuksia leikkaavaan laitokseen. Vaihda parturia, joka kerta.

9. Laita parta ponnarille

Kun parrassa on pituutta, sen voi laittaa ponnarille tai palmikoida. Käytä tavallista kuminauhaa, joka tekee kauhea tuhoa kaikille karvoille hiuksista partoihin. Voit valita myös hiuslenkin, jossa on metallinen solki. Se repii kivasti, kun irrotat lenkin.

10. Anna parran rehottaa

Älä hoida ja ylläpidä partaa. Kun parta alkaa harottaa joka suuntaan, anna sen kasvaa. Kun parrasta alkaa nähdä läpi, se on varma merkki, etteivät karvat voi hyvin. Kun pidät pään kylmänä, saat kuivia ja kaksihaaraisia karvoja, jotka katkeilevat itsekseen.

Jälkisanat: Sinun vuorosi

Tämä lista on varmasti hyödyllinen, mutta tuskin kuitenkaan tyhjentävä esitys aiheesta. Mitä hyviä tapoja tuhota parta sinulla tulee mieleen?

Klikkaa itsellesi talteen ilmaiset parran kasvatusohjeet (PDF). Siinä ei tarvitse näpytellä edes omaa meiliosoitetta tai kengännumeroa vastineeksi.

Hyvä pointti, jätä kommentti!Peruuta vastaus

Exit mobile version