Nainen ja mies kelluvat taivaalla

Uusi suosikkilaji – sosiaalinen kuviokellunta ilahduttaa kanssaihmisiä

Sosiaalinen kuviokellunta on uusi suosikkilaji, jonka harrastajia tapaa lähes joka paikassa. Jos laji on vieras, jatka lukemista, niin pääset kartalle.

Sosiaalinen kuviokellunta on pohjimmiltaan yhteisöllinen rituaali. Taitoja voi harjoitella yksinkin, mutta vaikuttavuus perustuu joukkovoimaan.

Kynnys lajin aloittamiseen on matala. Sitä voi kokeilla kaverin kanssa kahdestaan, mutta kokemuksen karttuessa kannattaa ryhmäkokoa kasvattaa.

Lähtötilanteessa joukko ihmisiä on matkalla paikasta a paikkaan b. Sitten lauma uppoutuu oman vuorovaikutuksensa ihanaan lämpöön ja unohtaa, että maailmassa on muitakin.

Positiivisia ulkoisvaikutuksia

Paras paikka harrastamiselle on julkinen tila, kuten katu, kauppakeskus tai julkinen liikenneväline. Näin mahdollisimman moni pääsee nauttimaan positiivisista ulkoisvaikutuksista.

Tavoitteena on se, että lauma liikkuu mahdollisimman arvaamattomasti. Se pysähtyy, kääntyy ja kiihdyttää vauhtiaan ilman logiikkaa ja päämäärää.

Ennakoimattomat liikkeet ovat kivoja yllätyksiä muille. Mitä enemmän ryhmässä on jäseniä, sitä laajemmalle iloa voi levittää.

Parhaat paikat harrastamiselle

Sosiaalista kuviokelluntaa voi harrastaa missä tahansa paikassa, jossa on ahdasta ja paljon ihmisiä.

Toiset paikat ovat kuitenkin parempia kuin toiset. Erityisen hyvä sijainti on liukuportaiden päässä. Perässä tulijat joutuvat sumppuun, josta ei ole ulospääsyä ilman törmäystä.

Kaikkia kapeikkoja kannattaa hyödyntää täysimääräisesti. Jos kauppakeskuksen käytävä on tukittu myyntipisteellä, sen kohdalla pitää ehdottomasti pysähtyä vellomaan edestakaisin.

Julkisen kulkuvälineen tai hissin oven edessä on loistava paikka arpoa, mennäkö vai eikö mennä. Myös erilaiset maksuautomaatit ja kassat ovat mainioita kiintopisteitä kellunnalle.

Sopiva laji kaiken ikäisille

Sosiaalinen kuviokellunta on koko kansan harrastus, sillä se sopii kaiken ikäisille.

Pikkulapset ovat luonnonlahjakkuuksia, he säntäilevät luonnostaan minne sattuu. Teinit parveilevat vaistonvaraisesti ryhmissä, ja he saavat lisäpisteitä kovasta äänenkäytöstä ja kiroilusta.

Täysi-ikäiset osaavat harhailla kuin vajaapäiset. Seniorit todistavat, että ihmisen kyky aiheuttaa härdelliä ei ainakaan vähene iän myötä.

Sosiaalinen kuviokellunta tarjoaa kiinnostavaa evidenssiä siitä, että ihminen ei pysty ryhmässä tekemään kahta asiaa yhtä aikaa, nimittäin keskustelemaan ja suunnistamaan.

Se on liikaa karvattoman apinan suorituskyvylle.


Hyvä pointti, jätä kommentti!Peruuta vastaus

Exit mobile version