Nyt on tarjolla akkuvalmistajille luova konsepti, jolla myynti lähtee kasvuun. Hinnoittelu on erittäin kilpailukykyinen eli ilmainen.

Kahdenlaiset kampanjat jäävät tässä maailmassa mieleen. Tylsät, joita rummutetaan suurella budjetilla, koska jollakin on varaa maksaa näkyvyydestä. Sitten on loistavaan ideaan perustuvia kampanjoita, jotka tarttuvat takaraivoon omilla ansioillaan.

Hyvissä ideoissa on se vika, että niistä joutuu maksamaan. Ajattelin poistaa tämän ikävän kynnyksen. Siksi tarjoan luovan konseptin vapaasti käytettäväksi.

Mainonnan suunnittelijat käyttävät huumoria, koska sen avulla voi luoda tunnesiteen asiakkaan ja brändin välille. Lisäksi nokkeluuksien keksiminen on hauskempaa kuin kirjoittaa päivästä toiseen ”parasta palvelua”, ”loistavat edut” ja ”erikoistarjous”.

Sitten asiaan. Tässä tulee Akku taipuu sanaleikiksi -konsepti, jolla akkujen myynti lähtee lentoon.

Akku on vain kirjaimen päässä akka-sanasta, mikä mahdollistaa stereotypioiden hyödyntämisen. Ensimmäinen kampanjaveto on suunnattu miesyleisölle, joka elää tossun alla ja tykkää teknisistä härveleistä.

Ukko, ota akku joka ei valita

Tosiasia on kuitenkin se, että kaikki eivät innostu tekniikasta. Nykyajan luddiidit voivat vastustaa akkuvimpaimien ylivaltaa napakalla sloganilla.

Alas akkuvalta!

Sen jälkeen vaihdetaan positiiviseen näkökulmaan. Akku on melkein kuin kakku, joka on tärkeä osa juhlia ja erityisesti syntymäpäiviä. Mikä on kaikkien unelmalahja?

Synttäriakku ­– loistava lahjaidea!

Kun omakehu alkaa tympimään, voi vaihtelun vuoksi potkia kilpailijoita nilkoille. Meillä on huipputuote, mutta samaa ei voi sanoa muista.

Moni akku päältä kaunis, vaan on silkkoa sisässä

Ei kannata unohtaa, että lasten ostovoima on kasvussa. He ovat tärkeä kohderyhmä, sillä yhä useampi lelu ja laite saa virtansa akusta. Tämä kampanjaveto puhuttelee lapsia.

Älä tule paha akku, tule hyvä akku

Nämä ideat toimivat. Tuota pikaa kivijalan ovipumppu laulaa ja verkkokaupan palvelimet ruuhkaantuvat. Jos näin ei käy, muistutan, että ilmaisissa ideoissa ei ole edes perävalotakuuta.

Jälkisanat: Vakavaa asiaa

Se huumorista. Ideat ovat konseptin ydin. Voit lukea siitä, miten ideoista rakennetaan konsepteja täältä.